Trouwfeest Lisanne en Guido

07-07-2017

Op de zevende van de zevende tweeduizendzeventien trouwden mijn lieve Zus met haar Guido in een sprookjesachtige setting. De dag heb ik deels beleefd door het oog van de camera. Klik op de onderstaande foto voor de gehele serie (Flickr):


Trouwfeest L&G

 

 

Hoe ontstaat burnout?

09-06-2017

Om mij heen zijn verschillende mensen overspannen- of burnout geraakt de laatste tijd. En niet omdat het ‘in de mode is’. Waardoor ontstaat het eigenlijk? En wat voor vormen zijn er? Over dat onderwerp heb ik een kort informatief filmpje gemaakt voor CSR Centrum. Voorkomen is beter dan genezen.

 

Urban Portfolio @ 500px.com

15-10-2016

Nieuwe foto's in mijn Urban Portfolio op 500px (na wat archiefwerk). Voor wie gek is op staal, steen, beton en fotografie! Klik op een van de ondersataande afbeeldingen voor de fotogallerij!

 

 

De Wandeling

Mijn hart klopt
Mijn benen brengen me gedachteloos vooruit

Ik herinner me woorden en gedachten
Ik herinner me vreugde en verdriet
Aan mij verschijnt wat mij het zicht ontneemt

Ongemerkt word ik me gewaar
Hier ben ik nu
Dit is wat ik zie, voel en ruik

Er komen donkere wolken aan
Ik merk dat ik harder begin te lopen

 

 

Chicago Graduation Studio

01-11-2015

 

 

 

Design collaboration initiative visualisation

12-01-2016


 

 

Most innovative design award

07-12-2013

Last autumn I participated in a high-rise workshop at the TU Delft. Our team of five architecture / civil engineering students won the prize of 'most innovative design', awarded by Stichting Hoogbouw (High Rise Foundation). We are very grateful for this recognition and we truly enjoyed this workshop! For more information about the final presentation: http://www.stichtinghoogbouw.nl/?p=238

Birdseye render:


 

Wortel anaal behandeling

09-07-2014

 

 

Vergeet nooit te falen

Een (ver)licht filosofisch discours

09-07-2014


Iedereen heeft wel eens iets ontworpen, een lied geschreven of gedicht. Dus heeft ook iedereen wel eens ervaren hoe creativiteit aangedreven wordt door intuitie. Welnu, je zult merken dat als je je overgeeft aan je intuïtie, je meer kunt bereiken dan door alles te willen beheersen. Ik geloof dat speelsheid leidt tot veel ambitieuzer onderzoek dan voorheen verwacht. Kinds onbevangen onderzoek ontaardt allicht in dwang en fascinatie. Intuïtie is de bron van waaruit de wateren der creativiteit ontspringen. Daarbij is het proces - de tijd die een ontwikkeling neemt - van onschatbare waarde. Je kunt niet alles tegelijk. Er is tijd nodig om na te denken, ruimte om samen te werken en rust om te voelen. Onze handen, ons brein en tal van andere instrumenten die de schepper ons in genade meegegeven heeft blijken slechts verlengstukken van onze kern; ze creëren, ze bewerken en ze vernielen. Hun creaties zijn het spiegelbeeld van onze aard.

Door knippen, plakken, vuilmaken, boetseren, opruimen, kapotmaken en weer repareren krijgen we vat op onszelf. Dit is een proces dat zich in alle facetten van het zijn afspeelt - zowel bij het inrichten van de huiskamer als bij het onderhouden van relaties. De manier waarop dit voortdurende levensonderzoek zich ontrolt definieert ons karakter van moment op moment. De weg van je persoonlijke ontwikkeling kan plots sprongsgewijs een andere richting inslaan; dan maken oude bezigheden opeens plaats voor nieuwe en blijven ogenschijnlijk logische bladzijden onbeschreven. Dit kan simpelweg niet anders, omdat een mens niet alles tegelijk kan, maar zich desondanks in iedere taak gesterkt weet door ervaring uit inzet bij compleet andere opgaven. Daarbij is falen nog wel de meest behulpzame leermeester.

Goede voornemens en zelfbeeld hullen onze intuïtie vaak in een mist van zelfreflectie, die ons in een staat van knullige tevredenheid of eentonige zelfkritiek brengt. En dat is ook nodig, want we kunnen niet altijd op de top van onze sensibiliteit leven. Dat zou eenieder binnen mum van tijd uitputten. Maar benut de verlichte momenten als ze er zijn. Koers waar mogelijk altijd op vrijheid en eigen soevereiniteit. Onze natuur doet de rest.

 

Aesthetic Mining

Cartoon

04-07-2013

The Bucky lamp

Architectuur

24-03-2013

ø7m dome design turned into furniture 

Henk de bijrijder

17-09-2014

 

 


Over de voedselketen

Cartoon

20-07-2012


 


Starchitecture

Cartoon

29-07-2012


Paradise Lost

Een bezoekje aan Zandvoort aan de zee

28-07-2012


Afgelopen week heeft ook Elsbeth genoten van het stralende weer. Ze had van een oudere vrouw gehoord van het Zandvoort van vroeger, dat paradijselijke herinneringen had nagelaten. Op zulke optimistische verhalen wilde Elsbeth wel vertrouwen. Ze mobiliseerde haar vriendje en samen reden ze naar de kust. Bij aankomst spoelde de Zandvoortse idylle echter snel weg. Naderhand verklaarde Elsbeth:

"God wat een ellende! Enkel plebs! Ik kreeg daar gewoon een angstaanval.
Ik zei tegen mijn vriend, ik wil terug naar de auto! Gelukkig snapte hij de ernst.
De autochtonen zijn er nog wel het naarst. Wat een vieze, vuile, gore proleten!
Je kunt ook nergens meer haring krijgen, er is enkel vette hap.
Zoveel warmte, vieze mensen en herrie kon ik niet aan.
Ik werd helemaal waas en stil. Ook voelde ik dat ik naast mijn schoenen begon te lopen.

Zó slecht voelde ik me voor het laatst in de rij van een supermarkt op vrijdagmiddag.
Maar toen was ik burn-out, nu niet.
Zandvoort is gewoon walgelijk."

Wat jammer, dacht ik. Gelukkig is de zonzijde van dit avontuur onmiskenbaar, want óók grenzeloze lelijkheid krijgt zat speelruimte in Nederland. Wat een geruststelling. Er zou maar zoiets als een culturele welstand bestaan - zulke ideeën hebben we toch al ruim 65 jaar achter ons gelaten?
Het Reizend Cabaret

Met het reizend cabaret wordt het tóch nog gezellig op vakantie!

05-07-2012

 Follow AyeltContact

mail@ayelt.nl
+31628497225
skype: ayelta